23.6 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, септември 21, 2024

Отвориха за движение АМ „Хемус“ и стария път за Девня след пожара във Варненско

Най-четени

Още публикации

снимка: Будна Варна

Автомагистрала „Хемус“ и старият път за Девня са отворени за движение. Всички огнища във Варненско са изгасени. Няма опасност за населените места. Предвид много високите температури и силният вятър възможността за разгаряне на отделни огнища отново нараства. Това каза в ефира на БНТ главен инспектор Стоян Стоянов от варненската противопожарна служба.

От рано сутринта се правят обходи. Всички, които са работили вчера ще продължат да са на място да помагат и да следят обстановката.

До момента са пострадали около 2000 дка горски масиви и земи със сухи треви, стърнища и необработваеми лозя.

През вчерашния ден силите на пожарникарите са били струпани по посока населените места Припек, Баново, Слънчево, за да може всички стопански постройки и други жилищни да бъдат защитени максимално. Няма опасност за населените места.

Главният инспектор призова помощта на доброволците да става организирано чрез кметовете.

„Липсата на координация с нас е голям проблем, защото това са хора без подготовка и лични предпазни средства и във всеки момент могат да попаднат в трудна за тях ситуация и би се наложило да спасяваме и тях.“, каза още главен инспектор Стоянов.

Кметът на Варна съобщи късно снощи, че днес ще се оцени рискът и при най – малкият такъв за застрашаване на животи и имущество ще бъде обявено частично бедствено положение.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации