18.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 8, 2024

Голям европейски фестивал идва във Варна през август

Най-четени

Още публикации

Планираните дати за събитието са 16, 17 и 18 август.

Организаторите на музикалния фестивал „Екзит“ обявиха ново събитие – фестивал във Варна в България тази година като пилотен проект, а по план от следващата година това трябва да се превърне в голямо фестивално събитие с много сцени и изпълнители, съобщи Танюг, цитирани от БТА. Според директора и основател на фестивала Душан Ковачевич, „Екзит“ разширява мрежата от фестивали в региона и остава една от най-важните фестивални групи в света.

„Щастлив съм да обявя сътрудничеството на два фестивала, в Нови Сад и в България. Догодина фестивалът ще е голям, а тази година двата града се побратимихме“, каза Ковачевич. Той допълни, че тази година фестивалът ще бъде на по-голяма сцена с разнообразна програма, а догодина фестивалът ще бъде значително по-голям, защото българите са едни от основните посетители на фестивала „Екзит“ в Нови Сад.

Секретарят по културата на Нови Сад Далибор Рожич каза, че „Екзит“ работи върху регионалната интеграция от двадесет години.

По първоначална информация фестивалът VARNA BREEZE by EXIT се очаква да се проведе през август в морската столица. Планираните дати за събитието са 16, 17 и 18 август.

Това стана ясно от обявена обществената поръчка с прогнозна стойност от близо 300 хил. лева без ДДС. Процедурата е за пряко договаряне с организаторите.

снимка: EXIT

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации