18 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 22, 2024

Спасиха бедстваща яхта край „Паше дере“ до Варна (видео)

Най-четени

Още публикации

Доброволци на БУЛСАР – к.д.п. Никифор Герчев оказаха помощ на екипажа на бедстваща яхта край плаж „Паша дере“, южно от Варна. В събота около 16:00 ч. е получен сигнал за инцидента, съобщиха пред Maritime.bg от доброволческата организация.

Без забавяне са активирани доброволците на БУЛСАР – Веселин Василев, Кристиян Вълков и Борислав Колев. Заседналата яхта със счупено перо на руля се е намирала на плаж „Паша дере“.

След близо пет часа яхтата е изтеглена към мястото на домуване. коментират от БУЛСАР.

Плаващата под флага на Полша яхта, но собственост на българи, е застанала в района на „Паша дере“.

Ветроходците забелязват, че до тях човек започва да се дави. Без да се бави, шкиперът на яхтата скача с пояс задържан за въже, спасява давещия се и го извежда на брега. През това време, котвата започва да дрейфа и поради вятъра и вълната, яхтата се снася към брега. При опита да запуснат двигателя останалите на борда без да искат навиват въжето на пояса на винта и губят ход. Вълната ги снася и изхвърля на пясъка, при което се чупи перото на руля, разказаха от БУЛСАР – к.д.п. Никифор Герчев.

Екипажът на яхта TERRADULO заслужава адмирации за действията си по спасяване на давещия се, а относно последвалите събития – все неща, които могат да се случат на всеки на море. Екипажите на спасителните средства на „БУЛСАР – к.д.п. Никифор Герчев” заслужават адмирациите на всички нас. Благодарност към доброволците Веселин Василев, Кристиян Вълков и Борислав Колев.

каза фл. адмирал (о.з.) Коста Андреев, председател на сдружението.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации