19.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Във Варна ще се състои благотворителен концерт в подкрепа Цвети от Генерал Тошево

Най-четени

Още публикации

Петнайсетгодишната Цветелина Маркова от Генерал Тошево се нуждае от скъпо лечение в клиника в Турция, след като се парализира от бюста надолу в началото на месец март.

Лечението е непосилно за семейството й, в което за Цвети се грижи единствено майка й, която заради състоянието на детето си в момента не работи. След неуспешен опит за поставяне на диагноза в България, Цвети и майка й заминават в болница в Турция, където детето е диагностицирано с изключително рядко автоимунно заболяване.

Необходимостта от събирането на средства за лечение е спешна, тъй като лекарите са категорични, че момичето може да бъде излекувано, но ако се действа бързо. 

Необходимата сума за рехабилитацията на Цвети възлиза на около 240 000 лв. Отделно тя има нужда и от лечение, което изисква още средства.

Още след първите вливания в турската клиника Цвети чувства леко подобрение, което е надежда, че лечението е правилно и ефективно. Петнайсетгодишното момиче се нуждае от съпричастността на много хора, за да успее да се завърне към нормалния си начин на живот, който, по думите й, много й липсва.

Ако искате да сте един от тях, заповядайте на 9 юли на благотворителния концерт “Изкуството е сила” в подкрепа на малката Цвети.

В събитието участие ще вземат Вокално студио Harmony, Creators Dance Center, Vitto Dance, Клуб за народни танци Моряците, Школа “Фолклорни традиции” и Музикална студия “ДоРеМи”.

Мястото: Moonlight Bar / гр. Варна

Дата: 9 юли

Час:  19 ч.

Вход: 10 лева, но всеки който желае и има възможност може да дари и по-голяма сума.

Също така може да помогнете на Цвете и чрез дарителска сметка:

Банка ДСК АД
IBAN:BG06STSA93000030818725
BIC:STSABGSF
Сузана Димитрова Костадинова
Основание: Дарение за Цвети
Revolut:@suzanapaeu
FB: „Заедно за Цвети“

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации