20.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

събота, септември 28, 2024

Костадинов: ПП-ДБ са ключът към съставяне на правителство

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Вторият мандат е нулев, а ПП-ДБ са ключът към съставяне на редовен кабинет, смята лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Според него единственото правителство, което може да бъде създадено в момента, е на база правителство срещу ГЕРБ-СДС и ДПС.

„Втория мандат е нулев. Той ще бъде даден на разпадаща се политическа сила (ДПС- б.р), която не е ясно с какъв председател е. Що се отнася до третия мандат, независимо на кого бъде даден, можем да кажем едно – единственото правителство, което може да бъде създадено в момента, е на база правителство срещу ГЕРБ и ДПС, защото пет политически сили обясняваха по време на кампанията как ГЕРБ и ДПС не трябва да влизат във властта“, заяви Костадинов в кулоарите на Народното събрание.

Той добави, че ключът е в ПП-ДБ и „Възраждане“ нямат проблем да преодолеят противоречията си с другите партии, защото имат „златен шанс“ да направят правителство, което да изолира първите политически сили.

„Ако ПП-ДБ приемат този подход за преодоляване на противоречията и надмогват своето политическо его, е напълно възможно да има кабинет. В друг случай такъв кабинет няма да има. В момента не водим преговори. Имаме златен шанс да направим правителство, което да изолира ГЕРБ и ДПС“, заяви лидерът на проруската партия.

По време на консултациите при президента Костадинов поиска третия мандат от Румен Радев и заяви, че партията му има готовност да предложат кабинет с консенсусна фигура за премиер. След разговорите с държавния глава, лидерът на партията каза, че са водени разговори с ПП-ДБ за съставяне на правителство, а от коалицията отрекоха.

Лидерът на ПГ на обединението Николай Денков посочи, че няма как да подкрепят правителство с мандат на „Възраждане“, защото имат голямо различие относно Европейския съюз и развитието на държавата, което не позволява те да бъдат коалиционни партньори.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации