19.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, септември 16, 2024

РИОСВ – Варна провери „Игри на волята“ и не откри нарушения в Община Шабла

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

На 26.06.2024 г. от експерти на РИОСВ – Варна е извършена проверка във връзка с постъпил сигнал за нарушения на екологичното законодателство относно провеждане на телевизионния формат „Игри на волята“ на територията на Община Шабла.

Проверката е по издаденото Решение №ВН 14 – ОС /2024 г. за преценяване на вероятната степен на отрицателно въздействие, както и писмо по чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС за имоти в землището на с. Езерец, с. Дуранкулак и с. Ваклино, Община Шабла, с което се съгласуват дейности, предмет на проекта.

При извършената проверка на терен не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни. В района на площадките – предмет на игрите, не е установено нерегламентирано замърсяване с отпадъци.

На площадките има разположени химически тоалетни. На и около площадките не са констатирани огнища със запалени огньове. Не са установени нарушения на режимите на защитени зони.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации