18.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 8, 2024

Информационна среща за разпознаването на фалшиви новини ще се проведе в Община Варна

Най-четени

Още публикации

Информационният сайт Mediapool организира дискусия за разпознаването на фалшиви новини под надслов „Върни си контрола върху социалните мрежи! Научи се как да разпознаваш истинската информация“. 


Събитието ще се проведе на 1 юли от 12 ч. в зала „Варна“ на Община Варна. По време на срещата ще се коментират конкретни примери и онлайн инструменти за разпознаване на фалшивите новини. Лектори са журналистите Мартина Бозукова и Никола Лалов. 


„Ефектът на снежната топка“ при разпространението на фалшивите новини добива застрашаващи размери. Те се разпространяват в Интернет много по-бързо от истинските и това се дължи на самите потребители. Те обаче имат и много инструменти, с които могат да предпазят себе си и близките си от негативното им влияние, посочват организаторите. 


Серията семинари са част от проекта за медийна грамотност „Be MediaWise Bulgaria“ на американския институт за журналистика „Poynter“.

Снимка: Община Варна

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации