10.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 17, 2024

Министърът на отбраната: Помощта, която даваме на Украйна, не е безвъзмездна

Най-четени

Още публикации

Няма никакъв проблем в позицията и няма нищо ново в помощта за Украйна – тя е последователна както от национална гледна точка – за осъждане на агресията и военнотехническа подкрепа, така и по отношение на позицията на НАТО. Това заяви в „Денят започва“ по БНТ министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Той обясни, че страната ни дава на Украйна военна техника и боеприпаси, както и някои от средствата ни за ПВО, които са неизправни. Уточни още, че тази помощ не е безвъзмездна и България получава финансови компенсации по три канала.

Помощта, която даваме, е с отпаднала необходимост – всичко онова, което не е включено в окомплектоването на армията ни както за мирно, така и за военно време, уточни министърът.

Право на президента е да откаже да води делегацията на срещата на върха на НАТО, посочи Атанас Запрянов. Правителството решило да го покани заради 20-годишнината от членството на България в Алианса. На въпрос защо не е публикувана позицията на Министерския съвет, към която Румен Радев има забележки, министърът отговори, че в нея има секретна информация.

Снимка: Министерство на отбраната

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации