18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Митничари откриха над 500 000 къса контрабандни цигари при проверка на товарен автомобил

Най-четени

Още публикации

508 000 къса (25 400 кутии) цигари задържаха митническите служители в района на Дунав мост при Видин. Проверката е част от съвместната операция по противодействие на контрабандата, с участието на екипи от Агенция „Митници“, ГД „Гранична полиция“, ГД „Борба с организираната престъпност“ и Национална агенция за приходите.

На 22.06.2024 година, митническите инспектори проверяват товарен автомобил, излизащ от Република България в посока Великобритания, който по документи превозва санитарен фаянс. В хода на проверката митническите служители установяват, че поставената на товарния отсек митническа пломба е различна от посочената в документите. Товарната композиция е сканирана с мобилна рентгенова апаратура, при което е установено наличието на различни от декларираните стоки, укрити между фаянса. Митническите инспектори намират 50 кашона с цигари от известни марки, всички облепени с български акцизен бандерол. Водачът – български гражданин е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за приятели в Германия. 

Акцизните стоки са задържани, на водача е съставен акт по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС). 

Снимка: Агенция „Митници“

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации