18.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 8, 2024

Курортът в България, за който малцина чужденци са чували

Най-четени

Още публикации

Курортният комплекс в България е идеална дестинация за семейства с малки деца, които искат да прекарат една забавна почивка. Родителите, които искат да се насладят на няколко мига убежище на брега на Черно море, могат смело да изберат това туристическо място. Всичко за курорта в България, за което малко от вас знаят.

Курортът в България, за който малко знаят
Русалка е курортът в България, за който малко се сещат. Русалка е известна ваканционна дестинация, разположена в българската област Добрич. Тук можете да видите как изглежда Черно море в истински си потенциал.

Местните са възприели няколко ефективни метода за организиране на морския бряг, така че туристите да могат да се насладят на природа на спокойствие. Офшорните мрежи предотвратяват достигането на водораслите до брега, така че туристите да могат да се насладят на спокойно изживяване, заобиколени от чиста вода.

Курорт Русалка впечатлява туристите с красотата си
Намира се в залив, който принадлежи към природен резерват. Основно представлява туристически комплекс, състоящ се от 600 вили, разположен на около 80 километра североизточно от Варна. Русалка е заобиколена от две природни територии, защитени от закона. Това са резерват Таук лиман и резерват Птичия залив.

Какви специални услуги предлага туристическият комплекс?
Чистият и освежаващ въздух и спокойствието тук са осигурени от естествената среда. Резерватът Таук лиман (Tauk Firth) и резерватът Птичия залив (Bird Bay) са дом на редки видове птици. Съвсем близо до курорта Русалка се намира Археологическият резерват Яйлата. В съседство с Калиакра се намират останките от древна крепост, която е често посещаван туристически обект, особено от любителите на птиците.

Малките живописни заливчета правят плажовете на Русалка още по-привлекателни. Курортът привлича всяка година, много туристи от Германия и Франция. Въпреки, че значителна част от тези, които летуват в България, рядко са чували за курорта Русалка.

Туристическият комплекс предлага няколко удобства за туристи, както за необвързани, така и за семейства с малки деца. Любителите на тениса разполагат с не по-малко от десет корта, където могат да тренират своите спортни умения. Пътуващите разполагат и с игрища за волейбол и футбол и отлични условия за практикуване на много други спортове.

Също така, представителите на туристическия комплекс предоставят на туристите условия за конна езда.

Гмуркане с шнорхел и гмуркане също могат да се практикуват на черноморската скала.

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации