12.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 24, 2024

„Величие“ може да престане да съществува като парламентарна група

Най-четени

Още публикации

Величие“ може да престане да съществува като парламентарна група. Това може да се случи, ако 5-6 души от групата на новата партия „Величие“ бъдат изключени, под съмнение, че вчера са гласували с ГЕРБ и ДПС. Това стана ясно от думите на идеолога на движението Ивелин Михайлов от днес.

Към момента „Величие“ с лидер полк. Николай Марков има 13 депутати. Ако дори четирима напуснат или бъдат изключени, парламентарната група се разпада, защото за съществуването и са необходими минимум 10 депутати. А ако 6-има гласуват с ГЕРБ и ДПС, това означава мнозинство от 121 депутати, които могат да съставят правителство. Това сочи парламентарната аритметика.

Идеологът на формацията Ивелин Михайлов след откриване на събора ,,Ново начало“ край историческия парк в с. Неофит Рилски, чийто създател и собственик е той, потвърди:

„Има потенциално разцепление в партията, това е направо предателство. Вчерашното гласуване е предателство срещу народа. Не можем да гласуваме за престъпници. Говорих с деветима от нашите депутати, които казаха твърдо, че няма да направят такова нещо, другите ми казват, че това е политика, каза пред медии Михайлов.“

Изказването на Михайлов беше аплодирано бурно от присъстващата публика.

Михайлов, който не е народен представител, настоя да се срещне лично с Бойко Борисов и Делян Пеевски на публични преговори. Причината е, за да няма институции, които да „мачкат“ обикновените хора.

Михайлов обяви, че има заплахи за живота му, за което знаят и службите.

 „Има две институции в България, които могат да заплашват.“, обясни той.

„Правят проверки на „Исторически парк“ и на фирмите ми, да са живи и здрави, но дайте и аз да направя проверки. Да направим комисия с 10 души от народа, ще извикаме специалисти и да тръгнем да проверяваме, закани се Михайлов.“

На въпрос дали се страхува за живота си, Михайлов отговори, че „мечтае да гръмне веднъж в живота си, по противника“. Като противник идеологът на „Величие“ вижда всеки престъпник и всеки, който иска да го застреля. Господ да ми даде сила един път и аз да гръмна, допълни Михайлов.

Пред събралите се Михайлов заяви, че предлага държавният бюджет да стане в размер на 500 000 млрд. лв. като така ще може да работи икономиката.

Източник: 24 часа

снимка: фейсбук

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации