18.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, октомври 23, 2024

Държавният глава: Всяка политическа сила трябва да си направи изводи, че легитимността на институциите зависи и от факта, че болшинството българи не излязоха да гласуват

Най-четени

Още публикации

Всяка политическа сила трябва да си направи изводи от факта, че болшинството българи не излязоха да гласуват на провелите се предсрочни парламентарни избори и да търси решение на този изключително голям проблем, от който зависи легитимността на всички държавни институции. Това заяви държавният глава Румен Радев в началото на срещата си днес в президентската институция с представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“. Президентът провежда консултации с политическите сили в новоизбраното 50-ото Народно събрание в съответствие с конституционната процедура за връчване на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. В срещата участва и вицепрезидентът Илияна Йотова.

Румен Радев постави пред представителите на парламентарната група на „Движение за права и свободи“ въпроса за това как оценяват перспективите за съставяне на редовно правителство от позицията им на втора политическа сила в 50-ото Народно събрание. Държавният глава припомни, че съгласно Конституцията при неуспех на първия проучвателен мандат вторият ще бъде връчен на ДПС и попита представителите на парламентарната група дали имат идеи за неговата реализация с цел съставяне на правителство.

Снимка: Президентство

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации