15.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, септември 20, 2024

Обмислят изграждането на детска градина и ясла в сградата на бившето Оздравително училище

Най-четени

Още публикации

Снимка: Будна Варна

В сградата на бившето Оздравително училище „Д-р Никола Димитров“, което се намира в курортен комплекс „Св. Св. Константин и Елена“, може да се изгради детска градина с яслени групи. Това стана ясно по време на оперативката на кмета на града Благомир Коцев.

Теренът е с площ около 3 дка, 100% общинска собственост, но има голяма денивелация. На сградата е правено техническо и конструктивно обследване преди година и половина и тя е в лошо състояние, докладваха от архитектурната дирекция. По техни данни, площта е малка за училище, но би могла да се използва за детска градина и ясла. Това ще осигури места за децата от „Виница“ и курортните комплекси.

Кметът Коцев нареди още да се направят проучвания и частни сгради, които да се ползват под наем за детски градини или ясли за районите с много младо население – „Приморски“ и „Одесос“. Мярката ще е временна до  построяването на нови сгради.

По време на оперативката от двете ресорни дирекции – „Образование“ и „Здравеопазване“ докладваха за приема в детските заведения. В градините вече е приключил първият и вторият етап на класиране. Има райони, в които няма свободни места, както и такива, в които има много свободни места, отчетоха от ресорната дирекция. На 11 юни започна подаването на заявления за второ класиране, от което резултати бяха обявени днес. 

В самостоятелните детски ясли третото голямо класиране ще се проведе на 28 юни. За 120 деца в града се изплащат компенсации, че не са приети в общинска ясла, поясниха днес от здравната дирекция.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации