9.9 C
Варна

Новини от Варна и региона

понеделник, октомври 21, 2024

Ето кой е наркопласьорът, използвал жена си и детето си за параван при сделките

Най-четени

Още публикации

35-годишният Стоил Тошев е бургазлията, който е бил част от сдружението за разпространение на наркотични вещества, което ГДБОП „удари“ преди няколко дни, съобщава Флагман.бг. Бургазлията използвал жената и детето си за параван и често ги взимал със себе си по време на наркосделките.

Лек автомобил – черно Ауди А6, паркирано близо до жилището му в Бургас, пък използвал за тайник и в него държал голяма част от стоката. Когато имал клиент, отивал до колата и взимал необходимата дрога.

Повечето сделки ставали на оживени места – най-често били на паркингите на хипермаркетите Метро или Лидъл, тъй като имало много хора и никой нямало да се усъмни, че в този момент се разменят наркотични вещества.

Стоил често пътувал до Варна и Стара Загора със семейството си, докато возилото било пълно с наркотици. По време на акцията са намерени 2,300 кг метамфетамин, над 12 кг коноп и 30 грама кокаин. Приблизителната стойност на дрогата е около 400 хил.лв., според цени на прокуратурата. На свободния пазар стойността е доста по-висока.

Повече от 6 месеца ГДБОП следели наркосдружението. Разследвани са лица от София, Варна, Стара Загора и Бургас. Към момента са задържани 5 лица, като на 3 от тях вече са повдигнати обвинения и им е наложена мярка за неотклонение „задържане по стража“. Други двама все още се издирват и се установява тяхната съпричастност към наркосдружението. Най-възрастният в групата е на 52 години. За него се знае, че е криминално проявен и осъждан, като последното му престъпление било извършено в условията на опасен рецидив.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации