12.7 C
Варна

Новини от Варна и региона

вторник, октомври 22, 2024

Даниел Лорер: Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна

Най-четени

Още публикации

В препълнена зала във Варна коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ направи анализ на управлението си – „Промяната последните 10 месеца – какво успяхме и къде сбъркахме? Какво ни очаква?“ Откритият разговор с варненци проведоха Асен Василев, акад. Николай Денков, Христо Иванов и ген. Атанас Атанасов. 

Водачът на листата в 3-ти МИР-Варна Даниел Лорер поздрави варненци като обяви, че благодарение на управлението на кмета Благомир Коцев от ПП-ДБ Варна се развива в правилната посока. „Ако имаме един град, в който Промяната се разписа, това е любимата Варна“- каза още Лорер. От своя страна Коцев припомни направеното до момента като увери гражданите, че с неговият екип се работи усилено по още много важни проекти.

Първата презентация бе на бившият министър-председател акад. Николай Денков, който обяви, че когато има безобразия е редно те да бъдат показани пред хората и допълни, че битката трябва да се води заедно с избирателите. По думите му цялата кампания на ГЕРБ през последните месеци се крепи на две основни лъжи – първата е, че нищо не е направено, а втората лъжа е, че „те са като нас“. Денков отбеляза, че ако управлението на ПП-ДБ е било идентично е щяло да продължи с ГЕРБ, но припомни, че точно затова ни предстоят избори. Пред варненци той акцентира върху свършеното от ПП-ДБ. „Влизането в Шенген означава, че ще имаме отворени граници по въздух и море. Това е най-важната ни стъпка след приемането ни в Европейския съюз.“- посочи акад. Денков.

Пред събралите се припомни също, че през през2023 г. са осигурени 7 млрд. лева чужди инвестиции.В сферата на туризма се очаква още по-успешен сезон, каза с увереност Денков. Не на последно място е ръстът на средната работна заплата – от 2020 г. до 2023 г. – с 50 %. Минималната заплата през последните две години също се повиши. Безплатни станаха учебниците до 12 клас, детските градини, а децата вече пътуват свободно в градския транспортбез да плащат нищо. Майчинството за втората година беше увеличено почти двойно. „Тази политика ще продължаваме да надграждаме от работеща икономика.“-обяви още Денков. По думите му здравеопазването не работи, защото е насочено към печалба, а не към работещо звено. Акад. Денков припомни, че ще се работи още по-активно в посока образование, тъй като има средства за това – 700 млн. лв.

10 пъти по-малко средства са получили общините по време на 4-годишното управление на ГЕРБ в сравнение на само половин мандат на „ПП-ДБ“, стана ясно още на срещата. Сред другите важни теми, засегнати на нея, бяха енергийнатанезависимост, правосъдната реформа, борбата с корупцията, допълнително средства за култура иборбата за дюните.

С цифри и точни данни обрисува управлението на ПП-ДБ бившият финансов министър Асен Василев. Той припомни, че брутният вътрешен продукт на глава от населението се е увеличил с до 64 %. Ръстът за три години е с 10 %. „Движим се три пъти по-бързо. Ако не ни спъват кризите ще бъдем още по-бързи. За 12 години предходно управление пенсиите са били вдигани едва с 10 лв. на година. Не можем да оставим 2 млн. души да бедстват, трябва да им осигурим достоен живот.“- категоричен бе Василев. Той поясни, че ще се настоява за честни конкурси за държавните постове, които да се излъчват онлайн и всички хора да могат да видят кандидатите и реакциите на членовете на комисиите.  „Ако хората излязат да гласуват ще продължим по европейският път, ако си останат вкъщи – много бързо ще ни върнат обратно в стария коловоз.“-заключи Асен Василев.

„За да продължим това, което сме започнали, нашето участие във властта е важно.“ Това коментира ген. Атанас Атанасов, който увери присъстващите, че отново ще се работи за по-високи доходи на българското население. По думите му, много пари са изтекли в корупционните канали на така нареченатаБорисова държава. Настоява тази порочна практика да спре със справедливо разпределен бюджет. 

Независимо от нежеланието на хората да гласуват,изборът ще се случи и гласовете ще отидат не там, където трябва, обяви пред варненци съпредседателят на Демократична България Христо Иванов. Затова призова да се гласува, като акцентира върху важността на съдебната реформа.

Всички се обединиха около факта, че се очаква тежка кампания за връщането на реалната власт в ръцете на хората. И в заключение от ПП-ДБ обещаха да се борят за интересите на България.

Гласувайте с №14 за ПП-ДБ в бюлетината

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Източник: Пресцентър на ПП ДБ

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации