11.5 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 24, 2024

Зеленски: Край Харков унищожаваме руснаците

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Украинският президент Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение към нацията, че защитниците на Харковска област постигат „осезаеми резултати”. (Видеото е архивно.)

Припомняме, че там Русия откри нов фронт с внезапно настъпление на 10 май и оттогава в района се водят ожесточени сражения.

„В района на Харков силите за отбрана унищожават окупаторите”, каза Зеленски, цитиран от „Укринформ

Той поясни, че в направленията на Покровск, Краматорск и Курахове положението е изключително трудно, като там се водят най-много битки.

„Днес имаше подробни доклади за ситуацията на фронта и при осигуряването на отбраната от министъра на отбраната на Украйна Умеров и началника на Генералния щаб Баргилевич. А също и от командващия Сирски”, отчете Зеленски.

„В навечерието на редовната среща на формата „Рамщайн”, днес отчетохме работата по нашите нужди. На първо място, това е противовъздушна отбрана, бронирани превозни средства, снаряди. Всички партньори са напълно информирани за актуалността на нуждите и реалността на първа линия”, заяви президентът на Украйна.

Той благодари на партньорските държави и техните лидери, министри на отбраната и началник-щабове, които са „наистина готови да помогнат и да изпълнят обещанията си”.

Зеленски подчерта, че украинските войници се нуждаят от снаряди и бойна техника „сега, тези седмици, а не някъде през лятото”.

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации