13.1 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, октомври 17, 2024

Тържествено откриване на приказните градини в Розариум – Билкариум в с. Неофит Рилски

Най-четени

Още публикации

На 1 и 2 юни в село Неофит Рилски ще властват лековитите билки и царицата на цветята – неповторимата роза.

Розата винаги е била символ на красота, младост и здраве. Това царствено растение заема специално място в сърцата на хората от древността до наши дни и е в основата на романтични истории, легенди и разкази, които вълнуват и днес.

Според думите на гръцки поети розата се е родила от белоснежната пяна, покриваща тялото на богинята на любовта, когато тя излязла от морето. Когато видели върху Афродита цвете, което по прелест не й отстъпвало, боговете пръснали върху красавицата нектар, даряващ безсмъртие. На розата дарили прекрасен аромат, но не и безсмъртие. Розата останала бяла, докато Афродита не получила ужасната вест, че нейният любим е смъртно ранен. Забравяйки всичко на света, богинята се устремила натам, където умирал Адонис. Тя бягала така стремително, че шиповете на розите, застилащи пътя й, разранили краката й. Няколко капки божествена кръв паднали върху листенцата на цветовете и те от бели се превърнали в червени.

Несравнимият аромат, деликатната нежност и необикновените качества на този дар от природата носят усещане за лукс и радост.

Красивото кътче, наречено „Розариум-Билкариум“, официално ще отвори врати на празника на децата, като посетителите ще станат участници в „ароматен“ фестивал и изложба „В чест на билките и децата“. Очакват ни два дни, изпълнени с интересни работилнички за деца и възрастни, фолклорна програма, тракийски спектакъл, уникална изложба на над 50 вида билки, позлатени с 24-каратово злато, и колекция от стари книги, даващи безценна информация за билките, здравето и семейната здравна култура. Всеки посетител ще може да се снима с уникален златен царски венец от истински рози, покрити с 24-каратово злато.

Всички подвластни на магията на златото ще могат да си закупят бижу уникат от новата колекция на майстора. Природата е великият творец на чудеса, тя никога не създава две цветчета или листенца абсолютно еднакви. Благодарение на нейното изкуство и сръчността на майстора бижутер всеки може да се закичи с различно бижу, което е уникално и неповторимо.

снимка: Красиво Ветрино

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации