10.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

петък, октомври 25, 2024

Меркел: добрите отношения с Русия са в интерес на Европа

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Русия е близък партньор на Украйна и добрите отношения с Москва отговарят на интересите на Европа“, заявява германската канцлерка Ангела Меркел в интервю за в. „Лайпцигер фолксцайтунг“.

„За нас, немците, Русия е близък партньор. Между немците и руснаците, както и между Евросъюза и Русия има многобройни надеждни контакти. Добрите отношения с Русия са в наш интерес“, посочва Меркел. Тя отбелязва също, че редовно разговаря с руския президент Владимир Путин във връзка с кризата в Украйна и не изключва да има лична среща с него. „В сегашната ситуация трябва да решим кога да бъде следващият ни разговор и дали той да е по телефона, или в лична среща“, добавя германската правителствена ръководителка.

В последния си телефонен разговор двамата лидери обсъдиха кризисната обстановка в Украйна, включително във връзка с насрочените за 25 май президентски избори. Кремълската пресслужба отбеляза, че е била изразена надежда да бъдат продължени процесите на конституционната реформа и започналият по силата на „пътната карта“ на ОССЕ диалог на киевските власти с регионите.

„Както е прието в международната практика, на президентските избори в Украйна ще присъстват наблюдатели от ОССЕ и ако организацията признае, че те са протекли в съответствие с всички правила, аз се надявам, че и Русия като член на ОССЕ ще признае резултатите от тях“, подчертава Ангела Меркел. /БГНЕС

Реклама
spot_img

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации