23.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

сряда, септември 18, 2024

Шанс за живот за хубавата Елена

Най-четени

Още публикации

С редакцията на медия „Будна Варна“ се свързаха роднини и приятели на Елена, която се сблъска със страшната диагноза рак на маточната шийка.

Публикуваме целият текст и ще оставим линк към сметката на Елена, който има възможност да помогне.

Здравейте скъпи приятели,

Казвам се Силвия Дочева и се обръщам към всички вас за помощ за сестрата на моя съпруг прекрасната Елена!

Елена е прекрасна съпруга, майка, дъщеря и приятел, изключително интелигентна,доброномарена и позитивна! За наше огромно съжаление преди три години Ели и семейството ни се сблъска със страшната диагноза РАК на маточната шийка.

И борбата започна,с всички сили, с цялата позитивна енергия която има в нас и вяра, че добрите хора се преборват с тази ужасавяща страшна болест!

На 14.06.2021 Ели премина през робот-асистирана радикална хистероктомия клас III на яйчинците и тотална лимфна дисекция по повод хистологично доказан карцином на маточна шийка с ангажиране на маточното тяло. Последва химиотерапия и лъчетерапия. Ситуацията изглеждаше да беше овладяна !Живота за Ели се промени, започна да спазва всички хранителни навици присъщи на онкоболните хора, провеждаха се редовни прегледи и изледвания, но нейната вяра и усмивка не я напуснаха нито за миг.

И така, всичко беше наред до месец август/октомври, когато се появяха притеснителни симптоми…….и РАКА се ВЪРНА!

През ноември 2023 по повод болки в опашната кост беше направен ПЕТ скенер. Установени бяха метастази в лимфни възли. Не сме спирали да се борим с всички сили и средства, специални хранителни режими, витамини, гладолечение, иновативни медицински подходи проведени в град София.За наше огромно съжаление състоянието на Ели се влошавашава с всеки изминал ден.И така стигнахме пак до поредния курс на химиотерапия.

Започнахме химиотерапия Февруари месец в гр.Шумен. След втория курс не само, че не настъпи подобрение, а дори влошаване. Химиотерапията е силно агресивна, както към раковите клетки, така и към здравите в организма. Тялото на Ели започна да се предава и се появиха оттоци в областта на корема, крайниците и силни болки.

Но ние не спираме и не се отказваме! В търсене на най- добрите шансове за живот за Ели,намерихме надежда в Турция при професор Серкан Кезин. На 25.03.2024 Ели започна химиотерапия в Турция- болница Мемориал Инстанбул при професор Серкан Кезин. На 3ти срещу 4ти април състоянието на Ели рязко се влоши, бяха направени спешни изследвания и се установиха изключитено влошени кръвни показатели, което доведе до спешно заминаване за лечение в Истанбул, което към днешна дата 08 април продължава.

Елена има 4ти стадии на рак на лимфните възли, болките са много силни, но не могат да сломят нейния дух и воля за живот! Тя се бори зверски, всеки ден, всеки час, всеки миг!

Моля помогнете ни да я подкрепим! До сега успявахме сами и с помощта на най- близките ни приятели да се справяме. Вече е финансово непосилно да продължим без вашата подкрепа. Всеки един курс на химиотерапия по предписания план струва 12 000 евро, отделно при случай на спешност както и сега дневния престой в болницата в Турция е 600 евро на ден. Сами можете да си представите, че има и съпътстващи разходи към лечението, живота е скъп и той не спира.

Ели има две прекрани дъщери, любящ съпруг и нас нейното семейсто! Надяваме във ваше лице да намерим нови приятели, с големи сърца и желание да помогнат!

Моля помогнете на Ели да продължи да се усмихва без болка, да бъде с нас и да живее този живот още дълго време, защото ние имаме нужда от нея!И света има нужда от хора като нея за да бъде едно по-хубаво място!

БЛАГОДАРИМ!

Линк към сметката на Елена ТУК

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации