18 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 22, 2024

Да помогнем на Йони от Варна да проходи

Най-четени

Още публикации

За прохождането на детето си се надяват двамата родители от Варна. Роден преждевременно, Йоан страда от ДЦП спастична диплегия.

Ние сме Десислава и Иван Йосифови от гр. Варна. На 18.04.2021г. в 28-ма г.с. се родиха нашите близначета – Йоан(1260гр.) и Самуил(1220гр.) За съжаление поради ранното раждане и вродената инфекция, близначетата се наложи да бъдат поставени в кувьоз за един месец. След това бяха прехвърлени в ЦРИР(Център за ранна интервенция и рехабилитация на деца) към Дом за Медико Социални грижи за деца Варна, където за тях полагаха грижи още две седмици. За наше най-голямо съжаление на 20 месечна възраст на Йоан бе поставена страшната диагнозата – ДЦП спастична диплегия.

Той е на почти 3 годинки и все още не може да ходи. От 6 месечна възраст за него се полагат всекидневни грижи, включващи рехабилитация в “Карин дом” – гр. Варна, рехабилитация в ЦКОДУХЗ – гр. Добрич – 1 година, езда, както и посещение при частни рехабилитатори – в. гр. Варна и гр. Търговище – „Елит 17 Плюс“.

За наше съжаление резултатите са незадоволителни. Надежда ни дадоха от болница в Сейнт Луис, Щата Мисури в САЩ, където може да се направи операция SDR – Селективна дорзална ризотомия. Доктор Парк ни обнадежди, че Йоан ще може да ходи и да бъде самостоятелен.

За съжаление сумата е непосилна за нас. За самата операция са ни необходими 45118 USD, 6500 USD за шини за крачетата и друго необходимо оборудване. Общо сумата става в размер на около 130 000 лв, заедно с транспорт, последващата рехабилитация и престой в рамките на 1 месец.

От сърце Ви молим за Вашата съпричастност да изправим Йони на крака и да тича заедно с брат си.

Дарителска сметка

Йоан Иванов Йосифов

IBAN: BG13UBBS80021056762450

Банка ОББ

SWIFT: UBBSBGSF

ДА ПОМОГНЕМ НА ЙОНИ ДА ПРОХОДИ! ЗОВ ЗА ПОМОЩ! – кампания в PavelAndreev.bg

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации