18.3 C
Варна

Новини от Варна и региона

неделя, септември 29, 2024

Мащабен фестивал за 580-ата годишнина от Битката при Варна

Най-четени

Още публикации

Възможностите за отбелязването през тази година на 580-ата годишнина от Битката при Варна, водена от полският крал Владислав III Варненчик, бе тема на разговори между консула на Република Полша в България г-жа Малгожата Хейдук – Громек със зам. кметове на морската столица.

На срещата е била обсъдена идеята да се организира фестивал на открито, на който да се покажат исторически артефакти, средновековни обичаи, демонстрации, автентични оръжия, както и да се направи възстановка на Битката при Варна, научи Moreto.net

Припомняме, в предходни години подобна възстановка бе пресъздавана няколко години подред до 2018 г., но като частна инициатива на сдружения за исторически възстановки „Чигот“.

Идеята е фестивалът да се проведе в края на туристическия сезон и да привлече допълнителен брой чуждестранни посетители в града. Като евентуални дати са обсъждани дните около 22-23 септември, които са почивни, заради отбелязването на Независимостта на България.

По време на работната среща заместник-кметът Павел Попов отбеляза, че основното предизвикателство е да се съобразят мащабите на събитието с възможното финансово обезпечаване.

Източник: moreto.net

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации