15.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Общинският служител, арестуван за подкуп във Варна, е член на младежката организация на ГЕРБ

Най-четени

Още публикации

Служителят в отдел „Строителен контрол“ на варненската общинска администрация Камен ел Хаббал, задържан в момент на получаване на подкуп в размер на 2 хил. евро, е бил член на младежката организация на ГЕПРБ във Варна. Това показва снимка от 28 февруари м.г., публикувана в профила във „Фейсбук“ на Славена Точева, бивш народен представител от партията на Бойко Борисов.

Снимката е илюстрация към информация за работна среща на МГЕРБ, състояла се във Варна същия ден. „Днес във Варна от МГЕРБ проведохме работна среща, е написала в публикацията към снимката Славена Точева. На нея обсъдихме предизвикателствата на предстоящата предизборна кампания. Ще работим, за да постигнем още по-добри резултати от тези на миналогодишните избори. Нека си пожелаем УСПЕХ!“

Славена Точева, стана известна като рекордьор по брой преференции, с които влезе в Народното събрание като депутат от партията на Бойко Борисов.

Камен ел Хаббал, на когото днес Варненският окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“, е подал заявление за назначаване на длъжност инспектор в отдел „Строителен контрол“ на общинската администрация на 19 август 2021 г. Заявлението, с неофициално копие от което „Дневник“ разполага, е подадено до бившия кмет на Варна Иван Портних, който е и председател на местната организация на ГЕРБ в града. То е съгласувано от бившия зам.-кмет Тодор Иванов и директора на дирекция „Управление на сигурността и контрол на обществения ред“ в администрацията Александър Драгнев.

Вчера, по време на посещение във Варна главният секретар на МВР Живко Коцев съобщи, че преди години Ел Хаббал е бил осъден на пробация и обществено полезен труд заради извършен грабеж, а по-късно е бил реабилитиран. Това явно не е било взето под внимание нито от Иван Портних, нито от заместника му Иванов и на 27 август 2021 г. Камен ел Хаббал е бил назначен на заявената от него длъжност с отговорности по контрол на жилищното строителство, благоустройството и регионалното развитие.

Пак според неофициално копие от договора към момента на назначаването му Камен ел Хаббал е имал диплома на бакалавър по строителство на сгради и съоръжения, издадена от Варненския свободен университет. Трудовият стаж, с който е бил назначен на длъжността инспектор в общинската администрация, е бил 3 месеца и 28 дни. Договорът е сключен за неопределено време.

По време на брифинга, даден след вчерашното му посещение във Варна, главният секретар на МВР Живко Коцев съобщи също, че месеци преди да бъде арестуван, Камен ел Хаббал е бил следен със специални разузнавателни средство. Той е поискал подкуп 10 хил. лв., за да не бъде приведено в действие решение за премахване на незаконно строителство във Варна. На паркинга на общинската администрация в града обаче е получил само 2 хил. евро в белязани банкноти, с които е бил задържан.

източник: Дневник

снимка: фейсбук

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации