15.8 C
Варна

Новини от Варна и региона

четвъртък, септември 19, 2024

Николай Стефанов: Опонентите ни създават фейсбук съдържание за заблуда на избирателите

Най-четени

Още публикации

колаж: Будна Варна

Заместник-председателят на Общински съвет – Варна от Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ Николай Стефанов сравни действията на опонентите си в местния парламент с „хвърляне на димки“.

По думите му предложенията им в по-голямата си степен по време на финансовата комисия са били без източник на финансиране и без окомплектовка.

Той визира поисканите от „Възраждане“ 500 хил. лв за ремонт на сцена „Раковина“ в Морската градина, както и над 5 млн. лв. за ремонти на спортни бази и провеждане на международни турнири, се посочва в позиция на Стефанов, изпратени от пресцентъра на ПП-ДБ – Варна.

„Без количествено-стойностна сметка, без проект и без да е минало по каналния ред е с цел само да си направят клип в залата и да го пуснат в социалните мрежи“, коментира Стефанов и го окачестви като популизъм и демагогия в заблуждаване на гражданите.

„И аз мога да поискам голяма сума за варненци и нереалистични предложения. Това е имитиране на дейност и създаване на фейсбук съдържание в заблуда на избирателите и „пускане на димка“, поясни Николай Стефанов.

Тези предложения ще отпаднат, смята още той, защото са противозаконни.

Заместник-председателят на ОбС от Коалиция „Продължаваме Промяната-Демократична България“ смята, че от ГЕРБ са се възползвали от неопитността и добронамереността му като председател на комисията по финанси и това, че той не си позволява да взима думата, спирайки микрофоните им.

„Използваха се политически внушения, подмятания, обвинения, които категорично нямат място във формата на тази комисия“, уточни Стефанов.

Последните години бюджета се е раздувал, като са се прилагали кухи обеми и източници на приходи, които предходната власт не е очаквала да реализира.

Само като пример Стефанов даде размера на бюджета на Варна за 2023 година, който е бил близо 800 млн. лв., а този на Пловдив – 650 млн. лв. Два икономически съотносими града, но морската столица е с издут изкуствено бюджет. Затова тази година са заложени реалистични и изпълними цели, заключи Стефанов.

Изпращайте своите сигнали на [email protected]

Реклама
spot_img
Будна Варна вече е в любимите Ви приложения!

Можете да следите новините на Будна Варна в своето любимо приложение! Бъдете информирани за най-важните събития от Варна и региона!

Абонирайте се за нашите канали във Вайбър и Телеграм:

Реклама
spot_img

Последни публикации