Утайки от пречиствателна станция се изхвърлят на строителното сметище в „Аспарухово“

Утайки от пречиствателна станция „Златни пясъци“ се изхвърлят на строително сменище в „Аспарухово“ и районът се е превърнал в блато. Затова сподели варненецът Любомир Цанев:
„От пречиствателните станции на „Златни пясаци“ отпадаците се изхвърлят на строителното сметище в „Аспарухово“. Пътят към езерото е блокиран от тиня, на която се вият мухи. Кметство „Аспарухово“ мълчи.
Оказа се, че кметство „Аспарухово“ не мълчи, а извършва проверка по случая. Това коментира районният кмет Калина Белмезова
 
„До нас няма пуснат официален сигнал или жалба. Въпреки това сме запознати с проблема и съм разпоредила проверка, която тече днес. Територията на това място не е официално строително сметище, а терени за рекултивация, където се изсипват строителни отпадъци, за да се изравни. Има много хубави проекти за ново строителство там, които ще бъдат осъществени едва след като се постигне стабилизиране на почвата. На тези терени има определени геодезически квоти, които се спазват. За единия от терените има официално разрешение да се изсипват там утайки. Има багер, който заравнява терените“, каза г-жа Белмезова.
Източник: Варна 24
СПОДЕЛИ НОВИНАТА!