Дарение за малък пациент с диабет в УМБАЛ „Св. Марина“

Малкият Велислав, пациент на първа детска клиника в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна, получи като дарение инсулинова помпа и консумативи по проект на асоциация „Докосни дъгата“ и жилищен комплекс „Лабиринт“.

„За семейството на 6-годишния Велислав това означава спокойствие, защото благодарение на инсулиновите помпи децата с диабет имат възможността да провеждат най-доброто и най-модерно лечение у дома, каквото УМБАЛ „Св. Марина“ предлага на всички свои пациенти.“ Това каза проф. д-р Силва Андонова, директор „Лечебно-диагностична дейност“ в болницата и благодари на дарителите.

Помпената терапия е златният стандарт за лечение на диабет в богатите страни в Европа и по света, защото постига висока ефективност при децата и може да предотврати усложнения и проблеми при по-голяма възраст.

„Радваме се, че, подкрепяйки тази кауза, успяваме да дарим усмивки на възможно най-много деца като улесним тяхното ежедневие. Надяваме се, че, давайки гласност на начинанието ни, ще направим съпричастни към подобен вид дейности част от обществото и бизнеса. Това е третата помпа, която даряваме заедно с нашите клиенти. До края на проекта ни се надяваме да осигурим още поне 7. Всичко това нямаше да се случи без успешното сътрудничество и усилената работа на екипа на проф. д-р Виолета Йотова, на баронеса Денислава Ангелова и асоциация „Докосни дъгата“, каза Преслава Иванова, представител на екипа на комплекс „Лабиринт“ и неговите клиенти.

Източник: Варна 24

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!