Вижте какво направи този варненец, за да има реколта от марихуана в апартамента си

С две обвинения – за държане с цел разпространение и за засяване и отглеждане на растения от рода на конопа /по член 354а, ал 1 и по член 354в, ал. 1 от НК/, на съд е предаден по обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна 33-годишният Йордан Хр.

През 2016 г. подсъдимият решил да превърне отглеждането и продажбата на марихуана в свой бизнес. В помещение в нает от него апартамент под наем, Йордан създал своя наркооранжерия с всичко необходимо за отглеждането на реколта от забранените за засяване и отглеждане на територията на България растения от рода на конопа. За да не бъде разкрит, 33-годишният варненец монтирал гипсокартон на прозореца на стаята и направил въздухоотвод навън, за да не се усеща специфичната миризма на марихуана. Добил и първата си „реколта“. Изсушил листната маса и я приготвил за продажба.

След сигнал в полицията за заниманията на наемателя било извършено претърсване на апартамента. Когато полицейските служители пристигнали на адреса, подсъдимият ги видял и се укрил.

В жилището били открити 132,30 грама марихуана на стойност 794 лева, готови за продажба, и още 650 грама растения, чиято цена според назначената по делото експертиза е почти 4000 лева.

За престъплението по член 354а, ал. 1 от НК Йордан Хр. може да получи наказание от 2 до 8 години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева. Престъплението по член 354в, ал. 1 от НК се наказва с лишаване от свобода от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева. Ако бъде признат за виновен от Варненския окръжен съд, на подсъдимия Йордан ще бъде определено да изтърпи по-тежкото от двете наказания.

Източник: Варна 24

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!