Аспаруховци: Благодарим за разсадения татул и за камъша в охранителния канал

Сериозни забележки към ремонта на охранителните канали и други „благоустройствени мероприятия“ имат живеещите в „Аспарухово“, научи Varna24.bg от коментарите в социалната мрежа. Ето един от тях:

„Имаме чудни зелени площи, в чудния ни парк…
Та къде е райграса, дето трябваше да абсорбира водата?! Къде е футболното ни игрище?!
Благодарим за разсадения татул! О, и камъша в „охранителния канал“….

Наскоро кметът Иван Портних припомни в профила си във Фейсбук нещо, което стана ясно при идването на министър Николай Нанков:

„Още 3 млн. лв. ще отпусне МРРБ за ВиК инфраструктура в Аспарухово. Това стана ясно при посещението на министър Николай Нанков в морската столица. В квартала вече са готови охранителните канали – Варна бе първият град в страната, който успя да привлече средства директно от ЕК – по фонд „Солидарност“, за да реши този сериозен инфраструктурен проблем. По време на ремонтните дейности обектите бяха проверявани от представители на Европейската банка за възстановяване и развитие, които ги оцениха като пример за успешна реализация със средства от фонда. Аспарухово е приоритетен район за Община Варна – приключи вторият етап от ремонта на Аспаруховия мост, с финансиране от МРРБ. Поетапно се подменя ВиК комуникациите – извършена бе реконструкция на водопровод, захранващ Аспарухово, Галата и Звездица; изградихме магистрален водопровод под северно платно на „Мара Тасева“ и източното на бул. „Първи май“. Мащабно обновяване на улиците започва от средата на септември със средства по ОП „Региони в растеж“ – бул. „Народни будители“, „Мара Тасева“ с разширение, „Първи май“ – с подмяна на подземните комуникации, където има необходимост, с обновяване на междублокови пространства в района, разширяване на парковата среда, изграждане на детски и спортни площадки, в това число и в Галата. Така ще създадем устойчива перспектива за развитие на квартала“.

Не закъсняха и коментарите от аспаруховци:

„Чудесни новини за квартала ни, но тук нещата не се случват точно така, както са представени. Коментирам в качеството си на пряко засегната от изграждането на прословутите охранителния канали. По – точно западен охранителен канал. Г-н Портних, защо не доведохте Министър Нанков и при западния канал, да разгледа чудесната инфраструктура, зеленина, детски площадки и “ свободни тротоари“, достъпни за пешеходците и майки с колички?!

Ще използвам също така да Ви задам един въпрос.

Кога ще бъде решен проблема с паркоместа в района на улиците „Белгород“, „Ростов“, „Орел“ и „Курск“. Вие заявихте пред всички присъстващи, че по-голямата част от жителите са събрали подписка против изграждането на такива. Това което Вие твърдите е абсурдно и аз мога да опровергая с факти и Вие знаете много добре, че е така. Нашите две подписки с по над 100 подписа в ПОДКРЕПА на изграждането лежаха на бюрото Ви, но Вие взехте предвид подписка с 20 гласа против. Официално Ви каня на посещение след 19.30 часа в това същото каре от 4 улици, като лично ще си махна колата от единственото място на което не нарушавам закона, за да паркирате Вие Вашата. Моля Ви, заповядайте! Ще Ви бъде изключително приятно в толкова задушевна обстановка…. Така или иначе жалбата ни е готова да бъде отнесена до Омбудсмана на Републиката.“

Източник: Варна 24

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!