Охранители ще пазят животните в зоокъта от злосторници

Охраната на зоопарка във Варна ще бъде засилена. Съветниците от Вр.К. „Структури и общинска администрация“ към Общински съвет – Варна одобриха назначаването на още двама служители, които ще пазят през деня, когато зоологическата градина е отворена за посетители.

Пазачите в зоопарка ще станат общо пет. Тяхната задача ще бъде да предприемат действия срещу недобросъвестни гости, които хранят животните или хвърлят в клетките им опасни предмети. Служителите ще следят за посетители, промъкнали се в близост до питомците на зоопарка, и ще предотвратяват прояви на тормоз над тях.

Разходите за заплати и осигуровки на увеличения персонал ще са в рамките на приетия бюджет за 2017 г. на общинското предприятие „Зоопарк – Спасителен център“, стана ясно на заседанието. Окончателното решение предстои да бъде взето на общинска сесия.

Зоопаркът с общо 25 служители стопанисва площ от 23 декара. Разполага с експонати от 60 вида, представени с над 300 броя животни. Ежегодно зоопаркът се посещава от над 100 хиляди варненци и гости на града.

На днешното си заседание общинските съветници одобриха и промени в структурата на пет общински предприятия. Трансформации са предвидени в големите предприятия „Спорт – Варна“, „Управление на проекти и озеленяване“, „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“, „Общински паркинги и синя зона“ и „Комплекс за детско хранене“. Промяна в числеността няма да има, а само преструктуриране на щатовете. Разходите за заплати и осигуровки ще са в рамките на приетия бюджет за тази година.

Членовете на комисията решиха също да се възложи изготвяне на справка за всички свободни бройки в общинските предприятия и администрацията.

Източник: Варна 24

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!