Международна фолклорна среща във Ветрино

Ежегодният международен фестивал, който се провежда във Ветрино, т.г събра над 150 участници. За поредна година по покана на кмета на община Ветрино – д-р Димитър Димитров в общинския център гостуваха фолклорни състави от чужбина.

На 5 юли община Ветрино посрещна гости от Украйна, Естония и Сърбия. От страна на домакините участие взеха ДФГ „Славей“ и ДТС „Здравец“ при НЧ „Светлина – 1904“ с. Белоградец, както и танцов състав „Росна китка“ с. Неофит Рилски. За община Ветрино събитие от такъв ранг е от изключително значение.

По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с хляб и сол, получиха и множество подаръци. Атрактивните състави дефилираха по улиците на общинския център и показаха пъстротата на своите носии.

В приветственото си слово кметът на община Ветрино – д-р Димитър Димитров подчерта, че е изключително щастлив, че община Ветрино е домакин на то

©

лкова важно събитие вече пета поредна година и се надява тази традиция да продължи и занапред.

Залата на местното читалище бе изпълнена от гости, които имаха възможността да се насладят на богатството и уникалността на фолклорните традиции.

Специални благодарности бяха отправени и към всички, които вложиха сърце и душа, допринасяйки тази проява да се превърне през последните 5 години в традиция и празник за всички участници и гости.

Източник: Варна 24

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!