Начало » Интересно » 14 двойки ще сключат брак във Варна на 7.07.2017 г.

14 двойки ще сключат брак във Варна на 7.07.2017 г.

14 двойки ще сключат брак във Варна на заветната за годината дата – 7.07.2017 г. Само един от браковете е смесен и швейцарец ще си вземе за жена българка. Всички двойки са избрали ритуал с музикален фон, като музиката се изпълнява на живо, на синтезатор, разкри за „Черно море“ Яна Иванова – организатор венчавки към общинското дружество „Обреди“.

Над 830 са подадените заявки за сключване на граждански брак до края на годината и непрекъснато се увеличават. Не са рядкост и смесените бракове с представители на Русия, Украйна, Сърбия, Гърция, Филипините, Кипър, Германия, Франция и др. „Чужденците обикновено предпочитат фолклорния ритуал, защото държат да се докоснат до българската култура и традиции. Този месец ни предстои сватба на българка и англичанин, които заедно с кумовете си ще бъдат облечени в народна носия“, отбеляза Яна Иванова.

Организаторът венчавки подчерта също, че все повече млади хора проявават интерес към класическия ритуал, при който музиката се изпълнява на флейта и цигулка.

Източник: Варна 24

 
banner
banner
Николай Караколев