Да изчистим заедно Варна след урагана

„Да почистим Варна“ заедно след урагана, който помете града, призова кметът на морската столица, Благомир Коцев.

Ето какво каза той в социалните мрежи:

„Скъпи варненци,

Всички екипи на Общината и дружествата, отговорни за почистването на града, са на терен и работят усилено, за да отстранят щетите от ураганното бедствие.

Пълното възстановяване на чистотата ще отнеме известно време.

Затова призовавам всички граждани, които искат да се включат в почистването на града, да го направят като изчистят около домовете си.

Моля, изхвърлете листните отпадъци в чували, а клоните събирайте на компактни купчинки. За да улесним работата на сметопочистващите служители, моля оставяйте чувалите и купчинките клони на един метър от контейнерите за боклук.“

Вече е сформирана организация как да протече почистването на града. 

„Тази събота и неделя (25 и 26 ноември) нека всички варненци заедно и организирано да излезем и почистим града след урагана.“ каза още Коцев. 

Общината ще предостави специални прозрачни чували за всички граждани, които искат да помогнат. В рамките на инициативата „Да почистим Варна заедно“ всяко районно кметство ще раздава прозрачни чували за листна маса, за да може след това тя да се използва за компостиране.

Вижте и единайсетте пункта, от където можете да ги  вземете:

– Община Варна

– Районно кметство „Приморски“

– Районно кметство „Одесос“

– Районно кметство „Младост“

– Районно кметство „Аспарухово“

– Районно кметство „Владислав Варненчик“

– Кметство „Тополи“

– Кметство „Казашко“

– Кметство „Звездица“

– Кметство „Константиново“

– Кметство „Каменар“

„След това призовавам всеки от вас да събере листата в прозрачните чували и клоните на купчинки, и да ги остави на един метър от най-близкия контейнер за отпадък. Сметоизвозващи машини ще съберат чувалите от целия град и ще ги закарат в специалното депо за компостиране в село Въглен. Време е да покажем на цяла България, че варненци можем да се обединяваме за да правим добро!“ каза още кметът на Варна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!