Пътищата Варна – Добрич и Добрич-Балчик остават затворени

Пътищата в област Добрич към момента са проходими при зимни условия, обстановката постепенно се нормализира. 

Затворени все още за движение на всички моторни превозни средства са път 2-29 Варна – Добрич – Генерал Тошево и Добрич – Балчик. Затворен за тежкотоварни автомобили е пътят Добрич – Силистра. Пътищата в област Добрич са проходими, но се налага затваряне на участъци поради многото паднали дървета, които и към момента се отстраняват, информираха от Областното пътно управление. Над 118 са подадените сигнали за проблеми, свързани със зимната обстановка, в областта през изминалото денонощие. Евакуирани са били хора от десетки автомобили, закъсалият автомобил на пожарната безопасност вече е освободен и три екипа се отзовават на постъпилите нови сигнали.  

Нарушено е и водоподаването на територията на областта, тъй като помпените станции са без електрозахранване. Екипи на енергодоставчика и водния оператор работят по отстраняване на проблемите. 

От Пожарната безопасност информираха, че повечето от пътниците в закъсалите автомобили не желаят да бъдат евакуирани, а изчакват в превозните средства отварянето на пътните участъци. Няма данни за бедстващи или пострадали хора. 

Остава в сила апелът да не се предприемат пътувания, ако не са крайно наложителни. При тръгване на път автомобилът да е подготвен за зимни условия.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!