Спасиха молдовци от заседнал автобус край Варна

33 граждани на Молдова, сред които и 2 деца, са били изведени от автобуса, в който са пътували и са били настанени в читалището и в дома за стари хора в Аксаково, съобщават от пресслужбата на областна администрация Варна.

До инцидента се стигнало след като аварирал ТИР затвори участък от пътя в района на Аксаковска панорама и спря движението на много автомобили и един автобус, късно през нощта.

В община Вълчи дол също е обявено бедствено положение, още снощи градът останал без ток, ураганният вятър и снеговалежът са съборили електрически стълбове, а заради снегонавяване има и затворени пътища в района, допълва 24 часа. 

Затворен за движение е пътят Вълчи дол – Генерал Киселово – Ветрино.

От 22,00 часа снощи е бил затворен за движение и пътят Вълчи дол – Суворово.

Пътят Варна – Добрич е забранен за движение на превозни средства над 12 тона и в двете посоки.

От 7 часа тази сутрин забрана за движение на превозни средства е наложена и на пътя Аксаково – Аксаковска панорама – Кичево.

В отсечката от пътя Кичево – Албена също не се допуска никакво движение.

От електроразпределителното дружество информират, че селата Момчилово и Неофит Рилски в община Ветрино са без ток. Същото е положението и в голяма част от селата в общините Аксаково, Аврен, Белослав и с.Солник, където изцяло или частично няма електрозахранване.

По информация на служители от Пътно управление, община Суворово е останала без електричество.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!