Благомир Коцев: Информирам ви за обстановката в града към 21 часа

Кметът на община Варна Благомир Коцев информира в социалната мрежа фейсбук варненци, за актуалната информация в града към 21 часа.

Ето какво написа той:

Скъпи варненци,

Информирам ви за обстановката в града към 21 часа:

Ситуацията е контролируема, без тежки инциденти и големи щети. Екипи на Пожарната, гражданска защита, полицията и Енерго-про отговарят своевременно на сигнали и отстраняват авариите.

На територията на общината има готовност да излязат над 50 единици специализирана техника. Във всеки район екипи работят по остраняването на паднали дървета. Областно пътно управление към АПИ е осигурило два екипа на територията на община Варна.

Над 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени от граждани в Община Варна през деня.

Вали мокър сняг във всички райони на общината, като по-силно натрупване има в покрайнините и на изходите на града.

Най-засегнат е район Аспарухово, където е нарушено движението по пътя за квартал Галата и по стария път за Бургас в м-т Боровец. На място са изпратени екипи на Пожарна безопасност и гражданска защита.

Нарушено е енергоподаването в м-т „Ракитника“ и м-т „Боровец“. Екипи на Енерго-про отстраняват повредите.

По-рано днес бе затворено и пристанището. Вълнението на морето се очаква да достигне 6 бала в следващите часове.

Напомням, че днес във Варна е обявен оранжев код за опасно време. Предупреждението е свързано със силния, бурен до ураганен, вятър. Скоростта на поривите през нощта се очаква да достигне 20-25 м/с, а на открито – 25-30 м/с.

Препоръчваме гражданите във Варна и областта да обезопасят домовете и имотите си, а собствениците на моторни превозни средства да паркират автомобилите си далеч от дървета, строежи и други опасни места.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!