Ураганът Фредерик помита Варна (видео)

Много паднали дървета във Варна. 

Ураганът Фредерик засилва мощта си в града.

Скоростта на вятъра на летище Варна е около 90 километра в час, но може да се засили до 150.

Възможни са разрушения.

Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени от граждани в Община Варна към 18 часа днес. Най-засегнат е район Аспарухово, където е нарушено движението по пътя за квартал Галата и по стария път за Бургас в м-т Боровец. На място са изпратени екипи на Пожарна безопасност и гражданска защита.

Нарушено е енергоподаването в м-т „Ракитника“ и м-т „Боровец-север“. Екипи на Енерго-про отстраняват повредите, пише darik.bg.

По-рано днес бе затворено и пристанището. Вълнението на морето се очаква да достигне 6 бала в следващите часове.

Днес във Варна е обявен оранжев код за опасно време. Предупреждението е свързано със силния, бурен до ураганен, вятър. Скоростта на поривите през нощта се очаква да достигне 20-25 м/с, а на открито – 25-30 м/с.

Община Варна препоръчва гражданите във Варна и областта да обезопасят домовете и имотите си, като затворят всички врати и прозорци и преместят леки предмети и имущество на закрито. Собствениците на моторни превозни средства се съветват да паркират колите си далеч от дървета, строежи и други опасни места.

Всички институции са в готовност и реагират активно на влошеното време.

Енергоснабдяване, водоснабдяване, пристанищна и областна администрация координират помежду си, за да отстраняват прекъсвания на комуналните услуги.

Вчера на извънредна среща кметът Благомир Коцев нареди на служителите в общинските структури и фирмите-изпълнителки да са готови за незабавни действия във връзка с влошеното време.

Гражданите могат да подават сигнали за бедствени ситуации на дежурния телефон на Община Варна: +35952820112.

Текст и видео: Морето.нет

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!