„Възраждане“ – Варна предлага общинските съветници да заседават всеки месец

Групата на общинските съветници от „Възраждане“ в Общинския съвет във Варна предлагат промяна на правилника за работа на съвета. Това съобщи председателят на групата на съветниците в местния парламент Георги Георгиев.

Той посочи, че на 17 ноември ще бъде предложена промяна в Правилника за работа на Общински съвет – Варна, с която сесиите на общинския съвет да бъдат задължително провеждани всеки последен четвъртък на месеца, предаде Морето.нет.

„През предния мандат сесиите се свикваха на 2 – 3 месеца, което сериозно затрудняваше работата на съветниците, а така също и бавеше във времето взимането на важни за Варна решения. Подобно нещо не се случвало в нито една българска община. Практиката навсякъде е сесиите да са поне веднъж месечно. Силно се надявам, че това предложение на „Възраждане“ ще бъде прието и от останалите политически формации в Общинския съвет и най-накрая ще видим един работещ съвет, който да взима бързи и градивни решения за развитието на града“, категоричен е Георги Георгиев.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!