Тошко Йорданов: Футболният съюз е за тежко уволнение

Известен политик призова тези, които управляват футбола, да си ходят.  

„Футболният съюз е за тежко уволнение и за махане веднага. Това, което направиха, е отвратително спрямо българския футбол изобщо. Да затворят стадиона, за да не влязат 1000 човека и да кажат, че Боби Михайлов трябва да си подаде оставката и с това предизвикаха сблъсъци. В момента е война пред Националния стадион. За първи път виждам да се използват водни оръдия срещу граждани“.

Това каза председателят на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов в студиото на „Денят ON AIR“ по повод на безредиците заради мача България – Унгария.

По думите му всичко това е знак, че държавата не функционира нормално.

„Трябва да анализираме. Това, което се случва в парламента, е за психиатрична експертиза на една голяма част от участниците в сглобката. Наблюдаваме сблъсък на две неособено законни групировки под формата на депутати и икономически интереси. Делян Добрев изнесе достатъчно информация“, заяви Йорданов.

Факт е, че горивата в България, използвайки руски петрол, трябва да са по-ниски, отбеляза гостът.

„Тази разлика изчезва. Има доклади на ДАНС, които проследяват къде отиват тези пари. Има за офшорни фирми. От ГЕРБ и ДПС позволиха на „Лукойл“ 10 години да не плаща данъци. В момента компанията има т.нар. данъчен щит заради тези одити, заверени от ГЕРБ“, уточни председателят на ПГ на ИТН пред Bulgaria ON AIR.

Според него във всеки един момент „Лукойл“ може да подаде документи и да се откаже да плати данъците и това ще е напълно законно.

Йорданов отбеляза нещо, което по думите му не се е случвало досега: „Мина на първо гласуване вотът на недоверие. ГЕРБ и ДПС излязоха от залата, демонстрирайки неподкрепа на кабинета. За да падне едно правителство, трябват 121 гласа. От опозицията бяхме 66, ПП и ДБ вътре бяха общо 62-63. Ние поискахме прегласуване и проверка на кворума, не се регистрирахме. В момента сигурно текат тежки пазарлъци“, анализира председателят на ПГ на ИТН.

Йорданов е на мнение, че от едната страна конците в НС дърпат ДПС и Делян Пеевски, а от другата страна е Асен Василев.

„Според нас Асен Василев иска да фалира „Булгартрансгаз“ и да го приватизира“, добави той, пише dnes.bg.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!