Новоремонтираната улица „Прилеп“ пропадна

Новоремонтираната улица „Прилеп“ е започнала да пропада на места, а в асфалта са се образували пукнатини. Вдлъбнатините по асфалта вече са маркирани с боя и вероятно предстои да бъдат отремонтирани. Пропаданията са основно около шахти, а проблемът вероятно се дължи на ВиК-инфраструктурата, а не е от самото изпълнение на пътната настилка, коментират хора пред БНР.

Реконструкцията на ул. „Прилеп“ – от ул. „Ян Палах“ до началото на местността Пчелина, все още продължава. По цялото протежение на ул. „Прилеп“ личат строителни работи – пръст и чакъл по недовършените тротоари, ВиК тръби с различен диаметър, кабели и др. Преброихме и няколко пропадания по протежение на настилката, включително и в частта, която е подготвена за полагане на втори пласт асфалт.

Засякохме времето, в което с кола можем да изминем разстоянието – почти 15 минути. Не във времето на обичайният час пик, но с достатъчно натоварено движение, тъй като от там минава и пътят за село Каменар. Пешеходци почти няма, но се оказа, че Петър Петров шеста година минава по цялото протежение два пъти дневно.

„Всеки ден минавам от тук – пътят е пропаднал на места. Това са близо 2 км всеки ден, тъй като работя малко по-нагоре. Трудно ще е, докато не се направи шосето. Сега е проходимо, но преди беше разкопано навсякъде – преминавахме покрай машините, покрай работниците“, коментира Петров.

Христо Йоанков също е пешеходец и е един от малцината, които срещна екипът ни. „Преди самите тротоари бяха прекалено ниски, а сега за мен това е улеснение. Чакаме да приключи ремонтът. Не ми пречи толкова, не съм шофьор“, каза още Йоанков.

Продължаващият ремонт по улица „Прилеп“ е довел до „издигане“ на улицата и наклон към част от къщите в района на ВиК, каза Стефка Бонзукова, пред чиято външна врата на дома ѝ на номер 22 има насипан чакъл в подготовка за следващата част от реконструкцията. След всеки дъжд водата влиза в дома й – на около 3 или 4 метра. Газим във вода, коментира Бонзукова.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!