На косъм от трагедия! Кола се заби в павилион за бургери във Варна

Инцидент във Варна се размина на косъм от по-сериозни последствия. Случаят е от 11 ноември, когато посред бял ден автомобил, очевидно движещ се с висока скорост, се качва на тротоара и буквално помита павилион за продажба на хамбургери, предава NOVA.

Камера в района е заснела момента на инцидента, а на кадрите се вижда как колата дори събаря уличното осветление и минава на косъм от нищо неподозиращите хора там.

18-годишният Димитър Стоянов е станал очевидец на катастрофата. Разказва, че миниванът бил с бургаска регистрация. Видял го секунди преди да връхлети заведението, на което хапвал с приятели.

По думите на младежа колата нямала никакъв спирачен път. След удара шофьорът бил в критично състояние. Спътниците му веднага излезли от автомобила.

Заведението се намира в центъра на града, където обикновено е изключително оживено, особено през уикенда, когато е станал и инцидентът.

Причината за катастрофата вече е ясна, обясни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на сектор „Пътна полиция“-Варна. По думите мократа настилка е предизвикала загубата на контрол над автомобила.

„Скоростта не е била превишена, но е била несъобразена с пътните условия“, посочи той. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!