Кметът Благомир Коцев присъства на удостояването на Джордж Кремлис с почетно звание „доктор хонорис кауза“ на ВСУ

Кметът на Варна Благомир Коцев присъства на официална церемония по удостояването на Джордж Кремлис – почетен директор на ГД „Околна среда“ на ЕК със званието „доктор хонорис кауза“ (доктор по заслуги) на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тържествената церемония се проведе в аула „Максима“ на университета, а домакини на събитието бяха президентът на ВСУ доц. Красимир Недялков и ректорът на ВСУ проф. д-р Петър Христов.

„За мен е особена чест първата ми публична изява като кмет на Варна да е подобно събитие. Образованието ще бъде приоритет и мой личен дълг, като кмет на Варна“, каза Благомир Коцев в обръщение към студентите. 

Новоизбраният кмет на Варна увери, че ще обръща внимание на развитието на академичната общност и университетите. Той поздрави г-н Кремлис за званието и приветства ръководството на Варненския свободен университет, че се развива в посока иновативни технологии и кръгова икономика.


 
Варненският свободен университет присъжда званието за ангажираността, личната подкрепа и участието на Джордж Кремлис в развитието на нов образователен проект – магистърската програма „Кръгова икономика“, както и за значителния му принос за създаване на среда, стимулираща ценностите на устойчивото развитие и прилагането на модела на кръговата икономика. Джордж Кремлис е почетен директор на Генерална дирекция „Околна среда“ на Европейската комисия. Той е председател на комисията по кръгова икономика на AmCham и е съветник на комисията по околна среда на гръцкия парламент. Доскоро е специален съветник на гръцкия министър-председател по въпросите на енергетиката, климата, околната среда и кръговата икономика.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!