Бизнесът пое властта във Варна

Представители на големия бизнес официално поеха властта във Варна днес.

Пръв клетва да служи на варненци и да върне блясъка на града като морска столица положи новоизбраният кмет Благомир Коцев. Въпреки ясната си политическа легитимност /ПП/, Коцев е по-известен във Варна като управляващ комплекс „Хоризонт“ и голям корабен бизнес. Заедно с него се заклеха новоизбраните районни кметове – двама от ГЕРБ, двама от ППДБ и един от „Алтернативата на гражданите“ и избраните нови 51 общински съветници.

Няколко часа по-късно – от втори опит, ръководната позиция на местната законодателна власт, получи Христо Димитров – кандидат за кмет и водач на листата на големия бизнес „Алтернативата на гражданите“.

Димитров се включи в надпреварата за председател на Общинския съвет при втория опит за избор, където номинацията му беше единствена.

При пърното гласуване кандидатите бяха Николай Костадинов от „Възраждане“ и Николай Стефанов от ПП. Първият получи 20 гласа, а вторият  – 10. 18 съветници – от ГЕРБ, Български гласъ и ДПС авансово обявиха, че няма да участват в гласуването.

Липсата на избор наложи втори опит.

При него, с тайно гласуване, единственият кандидат – Христо Димитров, получи подкрепата на 31 общински съветници. 18-те отново не участваха в гласуването.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!