Мъж преби жена си насред улицата, а той твърди: „Аз съм Иван попа и мен закон не ме лови!“

Мъж преби жена си с камъни и юмруци, въпреки че е имал заповед да не я доближава. Пострадал е и братът на жената, който се е опитал да й помогне. Случаят е монтанската община Якимово. Побойникът се развилнял насред улицата посред бял ден. 

Той не ме пресрещна, а седеше в отсрещното кафене. Когато ме видя, започна да крещи „ето я, ето я“. Започна да ме нарича с гррозни и вулгарни епитети. Аз си продължих и се обадих на 112, откъдето ми казаха да остана на място, защото изпращат полицейски екип. Той продължи да вика и по едно време стана и дойде при мен.

Това разказа пред Нова тв потърпевшата Диляна Стоянова.

Носеше в ръка чаша с кафе и ми я плисна в лицето. Останах втрещена. Помислих си, че ще се върне да си седне. Аз реших да се върна вкъщи, за да преоблека, защото трябваше да ходя на курс, организиран от Бюрото по труда. Той изтича и ме пресрещна и започна да ме обижда. Наведе се, за да събере камъчета от замята и започна да ме цели. Аз започнах да му викам да се махне, нарекох го боклук. А той със засилка се приближи и ме удари в окото с юмрук, от което паднах. Изправих се , а той побягна надолу. Хората се бяха разбягали. Собственичката на магазина се беше скрила вътре и гледаше през прозореца, разказа жената.

Той не ми посяга за първи път. Една нощ дойде към 23,30 часа пред къщи и надуваше клаксона, после беше понесъл някакви мои неща и ги беше изхвърлил, разказа тя. 

Полицията винаги са се отзовавали, когато им се обадя,, правили са огледи. Но мъжът ми започна да подава фалшиви сигнали в полицията срещу мен и брат ми, посочи тя. 

Той е задържан за 24 часа след боя на улицата, но не знам какво ще стане с него. Не знам как ще продължа, но се страхувам. Наистина се страхувам, защото той не се бои нито от полиция, нито от съд. Той казва „Аз съм Иван попа и мен закон не ме лови“, разказа тя.  

Кадър Нова тв

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!