Кои храни са поскъпнали и кои са поевтинели през тази седмица?

Цените на основните хранителни стоки на борсите в страната остават без особена промяна и през тази седмица, показват данните в седмичния бюлетин на Държавната комисия по стоковите борси и тържища. 

При търговията на едро от зеленчуците най-много са поскъпнали оранжерийните краставици с 11,6 на сто до 2,50 лева за килограм. Цената на доматите също скача – със 7,4 на сто и те се търгуват по 3,48 лева за килограм. Картофите поскъпват с 5,6 на сто до 1,32 лева за килограм. Морковите поевтиняват с 5,8 на сто до 0,97 лева за килограм, вносният зрял кромид лук с 8,3 на сто до 1,32 лева за килограм, зелето – с 3,1 на сто до 0,93 лева за килограм. 

При плодовете е регистрирано поевтиняване на ябълките от внос и портокалите. По-скъпо са се търгували лимоните и бананите. 

Сред основните хранителни продукти по-скъпо е кравето сирене – по 11,44 лева за килограм, киселото и прясното мляко. Цената на пилешкото месо пада с малко повече от 1 процент – предлага се по 6,30 лв. за килограм. Оризът, захарта, олиото и зрелият боб също са на по-ниски цени. Поскъпнали са кравето масло и лещата.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!