Виктор Попов: Мечтая за трансфер в чужбина

Виктор Попов е от основните футболисти на Илиан Илиев в Черно море. Бранителят e само на 23 години, но вече има зад гърба си над 130 мача за „моряците“ във всички турнири. През настоящата кампания варненци се представят впечатляващо в Efbet Лига, записвайки серия от 8 мача без поражение – 6 победи и 2 равенства.

Пред Novsport.com националът на България коментира отличната форма на „зелено-белите“, както и последните двубои на националния отбор.

– Викторе, от националния директно започваш подготовка за Берое, лесно ли се пренастройваш?
– Няма как, трябва да бъда професионалист и да се адаптирам бързо според ситуацията. Не е и нещо ново за мен.

– Притеснява ли те това, че реално за Берое не се знае много заради големия брой чужденци?
– За съжаление наистина отборът на Берое е пълен с чужденци, това прави по-трудно разузнаването. И все пак треньорите и щабът са се справили чудесно в това отношение и ни показаха силните и слабите страни на предстоящия съперник. Безспорно имат силни индивидуални качества, но не са стиковани като отбор. И все пак са опасни, трябва да внимаваме. Ние разчитаме на колектива, който е на най-високо ниво. Няма значение дали идват нови, или продаваме – винаги бързо се сприятеляваме.

– Какво е усещането сега, когато сте в такава серия без загуба?
– Настроението е много добро, разбира се. Отборът върви, трябва да сме топ. Последната седмица съм я пропуснал заради националния отбор, но пак настроението е било високо и това е важно за цялостната обстановка.

– Какво е по-различното в отбора сега спрямо миналия сезон и докога може да продължи тази серия?
-Не знам кое е по-различното, ако трябва да бъда честен. Караме я по същия план. Този път и късметът ни се усмихна и няма чак толкова съдийски рязания. Показателно е, че Илиан Илиев е седма година в Черно море. Това значи, че има хармония между фенове, ръководството и отбор.

– Кой беше най-трудният ви мач от началото на сезона?
– Най-вероятно ще ви изненадам, но това беше с Етър във Варна. Особено първото полувреме. Не знам дали подценихме съперника или си бяхме повярвали много. Радващото е, че успяхме да се събудим и да обърнем след почивката. Съжаляваме и за онези мачове, в които не успяхме да спечелим. Имаше малшанс в Кърджали, където отсъдиха две дузпи. Но пък срещу ЦСКА сякаш резултатът бе справедлив.

-Това лято много се говореше за оферти към теб, каква е истината?
– За жалост, нямаше много предложения и най-доброто за мен бе да остана в отбора.

-А спекулациите за ЦСКА?
– Не, не…

– Да разбирам, че имаш голяма амбиция за трансфер?
– Мечтата на всяко момче е да отиде да играе за голям отбор и не визирам български. Радващото е, че Черно море се е доказал вече, всеки полусезон правим изходящи трансфери. Аз си чакам момента, тренирам здраво и играя на 100 процента.

Как усети обстановката в националния, тези критики, които получавате, влияят ли?
– Ние сме много млади и повечето сме срещали в младежки и юношески формации на България. Всички сме сплотени, почти всеки лагер правим вечеря с целия отбор и щаба. Разбираме се добре. Няма как, влияят критите, няма не можем да се отделим от външния свят. Радващото е, че във футбола всеки мач може да се докажеш.

-Как си обясняваш това, че можехме да имаме много по-сериозен актив, но в крайна сметка реалността е друга?
-Загубихме много точки поради липса на късмет. С Черна гора в Разград те имаха един удар и ни победиха. Реваншът дори няма да го коментирам, ние изтървахме света. Със Сърбия в последните секунди ни изравниха. Много млад отбор сме и трупаме опит, докато подобряваме играта. Надявам се резултатите да дойдат, а и съм сигурен сигурен, че ще стане. Дано е скоро.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!