Тъжна вест помрачи първия учебен ден: Почина емблематичният директор Веселин Пъйнев

Цялата професионална кариера на Веселин Пъйнев преминава в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“

В навечерието на първия учебен ден ни напусна бившият дългогодишен директор на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ – Веселин Пъйнев, предаде Флагман.

По повод тъжната вест кметът Димитър Николов изказва съболезнования към неговото семейство, близките и приятелите.

„Веселин Пъйнев е едно голямо име с висок и съществен принос за образованието в Бургас. Дългогодишният му професионален път бе посветен изцяло на образователните и научни успехи на няколко поколения бургаски граждани. Затова и до последно бе обичан и уважаван еднакво както от бившите си ученици, така и от колегите си. Под неговото вещо ръководство се формираха изключителни професионалисти в различни сфери на живота. Неговият принос за образованието и обществеността в Бургас никога няма да бъде забравен. Поклон пред светлата му памет!“.

Цялата професионална кариера на Веселин Пъйнев преминава в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“. Той започва като учител по български език и литература в Строителния техникум. Преминава през длъжността заместник-директор по учебната дейност и директор. Ръководи техникума, станал впоследствие професионална гимназия, 35 години – до пенсионирането си през 2016 г. През целия си път като учител и ръководител се посвещава на каузата – да издигне имиджа на училището, то да бъде пример за отлична професионална подготовка, място, в което учениците са подкрепени да развиват своите спортни и други таланти. Носител е на почетния знак на гимназията – златен „Кольо Фичето“.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!