Спипаха двама надомни крадци, шетали в „Аспарухово“

Мъже, извършващи кражби по домове, бяха задържани при специализирана операция във Варна. Вчера – 28.06.2023 г., около 12:30 ч. в квартал „Аспарухово“, в хода на проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „Престъпления против собствеността“ при отдел Криминална полиция на ОД на МВР са задържани добре познати на полицията 45 и 50 – годишни варненци.

Мъжете са от активния криминален контингент на града, извършващи домови кражби – чрез отключване патрон на входната врата на жилищата.

Нарушителите на закона са с множество криминални регистрации за извършени престъпления по чл.194 и чл.195 от НК.

По информация до момента, в хода на проведената операцията е установено, че час преди задържането им, двамата мъже са извършили домова кражба, чрез отключване на врата, като са отнети български левове и валута, а потърпевш е румънски гражданин.

При извършените обиски на нарушителите и управлявания от тях лек автомобил, са намерени и иззети множество инструменти, пригодени за отключване на секретни брави, както и над 1200 лева, около 100 евро и 800 румънски леи. По случая е образувано досъдебно производство и е докладвано на дежурен прокурор.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!