1000 лв. глоба за моторист, набил шофьор във Варна

Административно наказание за 28-годишен моторист, причинил по хулигански подбуди лека телесна повреда на друг водач.

Инцидентът възникнал на 15 август  миналата година, в светлата част от денонощието, на оживен булевард във Варна. Подсъдимият управлявал мотора си по бул. „Цар Освободител“, като бил изнервен от реакциите на водач, движещ се с автомобила си в дясното платно. В един момент мотористът се изравнил с лекия автомобил, започнал да свири, ръкомаха и крещи на шофьора му да спре колата. След светофара на кръстовището с бул. „Хр. Смирненски“, в близост до бензиностанция, другият водач спрял и слязъл от автомобила си, за да разбере какъв проблем има, когато внезапно получил удар с глава от подсъдимия в лицето  си.

В резултат на удара потърпевшият залитнал и паднал, като се ударил в бордюра, а очилата му изхвърчали настрани. Той получил травматични увреждания, кръвонасядания и отоци по главата и тялото. Непристойните действия на 28-год. моторист са били възприети от пътуващите с пострадалия негови близки, както и от други очевидци,  участници в движението.

28-годишният подсъдим е неосъждан досега. Варненският районен съд го призна за виновен и го освободи от наказателна отговорност, като му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. В тежест на подсъдимия са и направените разноски по делото.

Решението подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!