ПФК „Черно море“ се разграничи от протеста срещу прожекцията на белгийския филм „Близо“

ПФК „Черно море“ се разграничи с декларация от протеста срещу прожекцията на белгийския филм „Близо“, който събра преди дни десетки варненци пред Фестивалния и конгресен център в града. Присъстващите, някои от които с тениски с логото на „Възраждане“, издигнаха плакати за запазване на християнските ценности и недопускане на чужда морална пропаганда у нас.

Към протеста се присъединиха и няколко десетки млади хора с черни тениски, които се опитаха да предизвикат полицаите и да нахлуят в сградата на Фестивалния център. До сериозни сблъсъци не се стигна.

Ето какво пишат в декларацията си от „Черно море“:

​На 25.06 в телевизионно предаване излъчено по национална телевизия бе намекнато за участие на ръководството и собствениците на ПФК Черно море АД, чрез привърженици на клуба в политически мероприятия.

​С настоящото се разграничаваме от действията на отделни лица от феновете. Изразяването на тяхна лична позиция, вътрешни убеждения или политическа обвързаност не кореспондира и не ангажира футболния клуб с техните действия.

​Ръководството на ПФК Черно море не участва в политически структури и политически мероприятия. Считаме за неетично манипулирането на мнението на зрителите с подобни изказания, намеци и внушения.

​Нашата основна цел е развитието на спорта и изповядване на принципи като почтена и честна игра.

​Призоваваме политическата общност да насочи опитите за придобиване на популярност придържайки се към същите принципи, които са приложими за всяка сфера от живота.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!