Потекоха реки от шадравана на „Независимост“ (снимки)

Реки потекоха от шадравана на „Независимост“. Съоръжението, което заработи съвсем наскоро след дълъг ремонт, буквално протече. Водата покрива пространството около него и се стича по пешеходната зона. Това показва видео, което се разпространява в една от групите във Фейсбук, научи Moreto.net.

Репортерска проверка два часа по-късно установи, че продължава да избива вода изпод съоръжението, макар и по-слабо.

Дейностите по обновяване на съоръжението започнаха през април. Планирана бе подмяна и ремонт на подводни осветители, помпи, както и различни дюзи и водни ефекти. Дейностите включваха още подмяна на част от компрометираната каменна облицовка.

При разкриването на фонтана след зимния сезон и премахването на дървените дъски, които го покриваха, се установиха кражби на кабели, захранващи част от осветителите на външния и външния кръг, както и на част от кабелите, захранващи потопяемите помпи.

Общината подаде сигнал в полицията за нанесените щети.

Шадраванът, който е открит преди 8 години, беше в неугледен вид още от миналото лято.

Договор за ремонт, експлоатация и техническа поддръжка на шадравана на площад „Независимост“ и за двата сухи фонтана в центъра Община Варна има подписан с „Поли йорд“ ЕООД. Контрактът е сключен през октомври 2022 година. Важи за 4 години и е на стойност 800 хил. лева.

източник: Moreto.net

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!