Наглост: Дипломат фучи с джип и дете в скута, минава на червено

Дипломат с дипломатически автомобил шофира в София с дете в скута си. Сигналът е от Нейко Димитров, който е успял да направи снимки и видеоклипове.

Случаят е от миналата събота. Нейко Димитров забелязал дипломатическия автомобил в „Княжево” и карал след него до „Симеоновско шосе”. През цялото време давал информация на 112 с надеждата, че нарушителят ще бъде спрян от полицията.

Накрая обаче дошли четири патрулки по сигнал на дипломата, който също подал сигнал на 112, защото се почувствал застрашен.

От МВР потвърдиха за случая. По него е направена преписка. Лицето с дипломатически статут е обяснило пред властите, че се е почувствало застрашено и затова е предприел тези маневри.

„През цялото време държахме връзка с тел. 112. Той ни засече, в скута на шофьора имаше малко дете на 4-5 години. Опитахме се да го снимаме, но той тръгна да бяга. Карахме след него, никой не го е гонил“, обясни Нейко Димитров, който е направил клипа.

Той допълни, че е имало предпоставки за рискови ситуации.

„На „Симеоновско шосе“ имаше задръстване. Слязох, изтичах пред колата и застанах да спре да бяга, докато дойдат органите на реда. Тръгна да минава през мен и тогава се изместих“, обясни очевидецът.

Нейко Димитров заяви, че през това време идват патрулки, но не за опасното шофиране от дипломатическия автомобил, а заради подаден сигнал срещу него.

„Това е дипломат с дипломатически автомобил и много трудно този човек може да бъде глобен. Рано или късно тези хора си намират майстора. Този човек грубо е нарушил всички правила на държавата. Най-малкото трябва да се извини или неговата държава да го отзове“, каза Диана Русинова от Европейски център за транспортни политики.

СПОДЕЛИ НОВИНАТА!